En els nostres més de 20 anys d’experiència en cirurgia animal no invasiva hem hagut de treure objectes d’allò més curiós de l’aparell digestiu d’un gos.

Explicat un cop ja ha passat i s’ha pogut resoldre bé gràcies l’endoscòpia veterinària, fa riure, però en el moment de l’accident tant l’animal com l’amo pateixen molt.

Però ara que tenim una estona en podem fer la llista i fer-nos les pel·lícules pertinents…

Hem hagut de treure infinitat de monedes. Hi ha gossos que tenen complexe de porquet guardiola. Normalment acaba en anècdota, però cal no deixar monedes a l’abast dels animals per evitar mals majors.

Hams, xapes i pedres també

Que un gos s’empassi un ham no és tan infreqüent. La imprudència d’alguns pescadors fan que a les platges n’hi hagi molts i a vegades acaben al sistema digestiu d’una mascota. Ull, doncs, quan anem a la platja.

Les xapes de cervesa, com les monedes, també atreuen l’atenció dels nostres amics. I la seva presència a l’essòfag o a l’etòmac pot provocar ferides, sangrats i infeccions.

Les pedres són també una curiosa llaminadura pels nostres companys.

Els dibuixos animats han fet molt de mal

Associem tant la imatge d’un gos amb un òs que no hi veiem perill. Però la realitat és que són un gran perill. És més común del que ens pensem que un gos s’empassi un òs estellat i se li quedi enganxat a l’esòfag o a la gola. Molta cura, doncs, amb els ossos i ràpida visita al veterinari quan el vostre company tingui símptomes d’haver-se empassat un òs.

Capricis inconfessables

Hi ha misteris com aquell dels mitjons a la rentadora que també desaparèixn a la panxa d’un gos. Però no només mitjons, hi ha qui troba a faltar gomes per recollir el cavell i fins i tot roba interior…

Sigui quin sigu el cos estrany que s’empassi la vostra mascota, no us ho penseu, aneu de seguida al veterinari!

Contacta’ns!

Adreça

Carrer de la Unió, 63
8800 Vilanova i la Geltrú

Telèfon

‎931 94 55 49

Horari

Dilluns a divendres:
9.30-13.30 h i 14.30-18.30 h

Escriu-nos!

Maurici Batalla Veterinaris

Maurici Batalla Veterinaris

CatalanEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish