FAQ’s Preguntes Freqüents

Et contestem a algunes preguntes que et faràs sobre la cirurgia veterinària no invasiva i els serveis que oferim. Si encara et queden dubtes, contacta’ns.

Què és la cirurgia veterinària mínimament invasiva?

La cirurgia mínimament invasiva és la tècnica quirúrgica que intervé i diagnostica mitjançant mínimes incisions. D’aquesta manera s’eviten patiments i complicacions als pacients  i s’aconsegueixen molt ràpides recuperacions.

Què és una endoscòpia veterinària?

L’endoscòpia veterinària és la tècnica de diagnòsi i intervenció que es fa introduint un tub molt petit amb una càmera i estris de treball a l’extrem pel orificis naturals del cos del pacient.

Què és una laparoscòpia a un animal?

La laparoscòpia és la tècnica d’intervenció que mitjançant només dues o tres incisions de 5mm a la paret abdominal d’un animal permet realitzar la major part de les cirurgies abdominals. D’aquesta manera s’eviten les grans incisions de la cirurgia convencional.

Com es fa una esterilització a gosses i gates per laparoscòpia?

L’esterilització a gosses i gates per laparoscòpia consisteix a extreure els ovaris a través de dues úniques incisions de 5 mm de diàmetre. D’aquesta manera s’ocasiona molt menys dolor, no cal tanta anestèsia, no s’ha d’usar campana protectora perquè només es fan dos punts i la vostra mascota se’n va a casa el mateix dia.

Com es fa una artroscòpia a una mascota?

L’artoscòpia consisteix a introduir una càmera molt prima de 2,7 mm de diàmetre a l’interior de les articulacions de l’animal.

Amb aquesta tècnica podem valorar l’articulació i tractar quirúrgicament la major part de les patologies articulars.

Què és una toracoscòpia?

L’endoscòpia de la cavitat toràcica o toracoscòpia permet fer la major part de les intervencions en aquesta zona a través de petits orificis on introduïm la càmera i l’instrumental.

Ho fem així, per exemple, quan hi ha afeccions pulmonars o del pericardi.

Es fan litrotrícies làser als animals?

Sí, la litotrícia làser es fa en animals i ens permet destruir els càlculs urinaris amb un làser introduït amb un endoscopi de 2,8mm a través de la uretra.

La meva mascota s'ha empassat alguna cosa. Què faig?

Quan un animal s’empassa un cos estrany cal anar al veterinari. Un cop fet el diagòstic pot ser que la millor opció per treure-li sigui amb una endoscòpia. De manera gens invasiva podem accedir a tot el tracte digestiu aprofitant l’entrada natural que és la boca. 

Quan el problema és a les vies respiratòries de l'animal?

En el cas de problemes a les vies respiratòries, un endoscòpia ens permet valorar tot el tracte respiratori, tant superior (cavitat nasal) com inferior (tràquea i bronquis). I des de dins intervenir masses, extraure cossos estranys o implantar stents (una solució en forma  d’estructura tubular que es col·loca dins d’una cavitat del cos, com pot ser una artèria)

Són prerilloses les espigues pels gossos?

Les espigues poden entrar amb facilitat dins el cos dels gossos a través de la gola, el nas o les orelles. Un cop dins del cos poden causar ferides que sagnen, infeccions o complicacions més greus. Per aquest motiu és important anar al veterninari que farà un diagnòstic. Si cal intervenir la mascota, la millor opció és l’endoscòpia.

Hi ha fisioteràpia per a gossos i gats?

Quan un gat o un gos tenen una lesió o pateixen els desgast de l’edat la fisoteràpia els ajuda igual com ens ajuda a les persones. També és molt recomanable abans d’una intervenció i després d’aquesta. Contacteu-nos i us ho explicarem.

Com és la recuperació després d'una intervenció mínimament invasiva?

Després d’una intervenció de cirurgia mínimament invasiva a la vostra mascota li caldrà el temps necessari per despertar bé de l’anestèsia i la confirmació del veterinari per poder marxar a casa. La major part d’intervencions són com una visita ambulatòria, podreu tornar a casa sense hospitalització.

Un cop a casa, caldrà seguir les indicacions del veterinari per una perfecta recuperació.

Si està indicat, el professional pot ser que us recomani fisioteràpia.

Es pot operar a distància?

Contacta’ns!

Adreça

Carrer de la Unió, 63
8800 Vilanova i la Geltrú

Telèfon

‎931 94 55 49

Horari

Dilluns a divendres:
9.30-13.30 h i 14.30-18.30 h

Escriu-nos!

Maurici Batalla Veterinaris

Maurici Batalla Veterinaris

CatalanEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish